© by Kateřina Čamková, Mgr. 

Food and Travel Diary - Jamie's Italian

August 2, 2017

Jamie's Italian? Jako váže? Jako vážně! :) Nejlepší nápad, kterej Lašška napad. Začalo to božím vánočním dárkem - lupeny na Adele na začátku července v Londýně (to je double výhra - koncík a výlet). Háček byl v tom, že to by Adélin čtvrtej koncík v řadě a už po tom druhém přišla zpráva, že druhé dva koncerty ruší, protože si vyzpívala hlasivky. To jsme mínus koncík. Ale pořád plus výlet. A protože neumím dělat úplně low cost výlety (což se asi tak od září diametrálně změní :D ), docela jsme si ten Londýn projedli a prokávičkovali.

 

Největším zážitkem z celýho výletu se tak stala véča u Jamieho, kterou (jak už víte) vymyslel Lašško. A protože Jamie má jen v Londýně restaurací tak deset, zabořili jsme prst do mapy a vybrali jsme si tu, která je úplně v centru ve čtvrti Covent Garden (přesně 11 Upper St Martin's Lane, London). Jelikož byla naše skupinka početnější (bylo nás šest), udělali jsme rezervaci den předem. Bez ní bychom si zřejmě hnedka nesedli.

 

 

 Řeknu vám, byl to fakt gastro zážitek. Není to snobský - je to přátelský. Není to drahý - je to normální (chápej na Londýn normální/tříchodový menu za necelých 16 liber/). Restaurace byla dvoupatrová. V přízemí bylo sezení i bar, v mínus patře kuchyň, do které šlo vidět, zašitý bar číslo dvě a sezení. I když jsme seděli dole (ve sklepě :D ), prostředí bylo dobře osvětlený a příjemný. Jako mají to vychytaný - od lampiček, přes stoly, záchodky, servis až po číšníky. Zde je výběr z Jamie's evening menu od Kejsí:

 

Předkrm

SILKY PATÉ BRUSCHETTA (rozuměj "paštika" z italských kuřecích jatýrek, "topinka", parmezán :D ) - Tohle jídlo (hned ze startu) vyhrálo první místo z veškerých chodů všech zůčastněných. Pamatuju si, že si někteří dali takový to obložený prkýnko s uzeninami a sýry. Jako taky delicilous, ale moje topinka to vyhrála. Ideální tvrdost "pečiva" a geniálně jemná a dochucená "paštika".

 

 

Hlavní chod

CLASSIC SUPER FOOD SALAD (avokádo, mix luštěnin a obilovin, podušená brokolice, výhonky, granátové jablko, nějaká pálivá semínka, dresing z harissy a cottage sýr) - Proč si, Kateřino, dáváš tohle v tak našlápnutý restauraci? Proč si nedáš pořádnej steak? Protože ten si dali (nudně) ostatní. Protože jsem ta "nutriční" a prasila jsem třeba pravou anglickou snídaní den před tím (pestrost, víte, že jo?). Protože chci vědět, jestli se takhle nutričně našláplý jídlo dá připravit dobře. Protože mám Jamieho Super food kuchařku a chci vědět, zda ty recepty od jeho kuchařů chutnají a dají se jíst. Když jsem salát ochutnala já, byl lehce pálivý (to já ráda) a byl moc, moc dobrý. Hlavně mě bavilo zkoumat, co všechno v něm je. Jen nevím, zda bych ho z tolika ingrediencí připravila i doma (možná jednou jo!). Když ho ochutnali ostatní, jen se tak na sebe mlčky podívali a řekli, že hlavní jídlo vyhráli oni. Jenže maso nejde srovnávat se salátem, maj gat. To je jiná kategorie :D #nasalatbozi .

 

 

 

Dezert

AFFOGATO (vanilková zmrzka přelitá espressem) - jako pijan kávy jsem nemohla jinak. Nějaký Panna cotty a citronový sorbety se můžou bodnout. Affogato místo druhé. Fotodokumentace bohužel chybí (ale kopeček zmrzliny a konvičku s espressem si dokážete představit ;) ).

 

Nápoje

Pili jsme vodu, růžové víno a italský pivko (to zas nemůžeme srovnávat s naším pivem). A zde fotodokumentace je:

 

To byla naše návštěva u Jamieho - jídlo boží, obsluha boží, rychle/normálně připravené jídlo, příjemné prostředí, cena fajn. Nutno říct, že jsem jsem o ní básnila kámošce Nice, která už nějaký ten pátek v Londýně žije. Ta mé nadšení nesdílela. Byla u Jamieho v restauraci taky, ale v jiné (v jiné čtvrti). Jídlo prý nic moc, obsluha mrzutá a pomalá, dlouhé čekání na jídlo. #kazdydenneniposviceni

 

Šťastnou ruku při výběru podniku! 

 

Čego,

 

Kejsí

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Nejnovější příspěvky

August 8, 2018

Please reload