© by Kateřina Čamková, Mgr. 

Proč píšu a co píšu

May 12, 2017

 

Nikdy jsem nebyla žádný rozený pisatel. Slohové práce na gymplu pro mě za odměnu rozhodně nebyly. Nabídku psát příspěvky a články v prvním ročníku na vejšce jsem bez většího zamyšlení ihned smazala. Tak proč se vrhám do tak neznámých končin?

 

Má to více důvodů. Tím prvním je seberealizace v oboru (po těch čtyřech letech hurá, tři dny se radujte), který studuji a jehož studium spořádá nepředstavitelné množství času. Času, který bych ráda věnovala i něčemu jinému. Tím jinému mám na mysli vystupování z bubliny ústavu a univerzitních lavic a přiblížení se kamarádům, známým i neznámým osobám. Prostě těm, které zajímá kousek z mého výživářského světa. A tak ten čas budu věnovat tady. Úzce s tím souvisí další důvod, kterým je velký boom různých rádoby výživářských článků a rad, které akorát matou lidi kolem. Za další to je objasnění nejrůznějších dotazů, které mi pokládá okolí (ať to nemusím říkat 100x, že jo). V neposlední řadě proto, protože mě do toho Jakub dokopal (je hodnej a myslí to se mnou dobře).

 

To by bylo PROČ. Teď k tomu CO. Nad tímhle jsem se musela taky chvilku zamyslet. V poslední době padlo tolik různých dotazů, že bych je ráda sesumírovala do nějaké podoby. Moje postřehy a vědomosti tak budou na jednom veřejném místě. Ráda také čas od času napíšu nějaký příspěvek s novinkou ze světa výživy nebo s tématem, které mi zrovna cvrnkne do nosu a budu mít pocit, že by ho měli znát i ostatní.

 

Nevidím se v úplně formálním stylu psaní a ráda bych, aby textu porozumělo víc lidí, než jen spolužačka a spolubydlící. Vycházím
z vědeckých článků, z poznatků a podkladů ze školy (né z toho, že jedna paní povídala).

 

Pěkné čtení,

 

Kejsí

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Nejnovější příspěvky

August 8, 2018

Please reload